З початку року вартість житла в приміських новобудовах зросла до 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року вартість житла в приміських новобудовах зросла до 15%

Нерухомість
584
За даними Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, в 2021 році вартість житла в приміських новобудовах, в залежності від локації, площі, якості будівництва зросла в середньому на 10−15%.
Юрій Піта, президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, зазначив, що найбільші цінові зміни відбулися в сегментах новобудов класів комфорт+ і бізнес, що перебувають на стадії зведення на відстані до 20 км від кордонів Києва. Так, станом на початок липня вартість м2 в таких об’єктах зросла до 15% і до кінця року, за прогнозами забудовників, вартість таких об’єктів може зрости ще на 7−10%.
Новини про нерухомість і вартість «квадратів» ми часто публікуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь! 🤫
Чому зросли ціни? «Зростання цін у сегменті якісного заміського житла пов’язане з високою інвестиційною привабливістю. За весь цикл будівництва (до 2 років) вартість такого житла може зрости в середньому на 40−50%», — сказав Юрій Піта.
Експерт зазначив, що житло в передмісті Києва підвищеного комфорту користується попитом у 45−50% відсотків покупців. Популярність квартир комфорт-класу і приватних будинків разом з таунхаусами становить відповідно 30% і 20%.
«Популярність приватних садиб або житла в багатоквартирних будинках залежить від місця розташування, зручності транспортного сполучення з Києвом, якості будівництва, площі тощо. Саме тому, враховуючи ці критерії, зростання цін неоднорідне: від 5% до 10−12%», — розповів він.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. & #127969;

Прогноз. За його словами, до кінця року вартість заміської нерухомості може зрости в ціні ще на 5−7%. Однак багато чого буде залежати від економічної ситуації в країні, зокрема від рівня інфляції, податкових нововведень, розвитку іпотеки і програм забудовників по розстрочці.
«Люди і надалі охоче будуть вкладати кошти в житлову нерухомість, в тому числі і в передмісті Києва, як мінімум, для збереження наявних доходів. Однак треба розуміти, що без економічного розвитку, без зростання доходів громадян, є великий ризик, що ціни вже в цьому році можуть досягти своєї „стелі“, що стане запорукою відносної цінової стабільності в першій половині 2022 року», — підкреслив Юрій Піта.
За матеріалами:
zagorodna.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас