Викрито масштабну схему шахрайства з талонами на бензин і продажем автозапчастин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито масштабну схему шахрайства з талонами на бензин і продажем автозапчастин

Кримінал
1126
Поліція в Хмельницькій області розкрила масштабну схему шахрайства з талонами на бензин і продажем автозапчастин.
Аферу організував ув’язнений, який перебуває в слідчому ізоляторі. Разом зі спільниками він пограбував громадян України на півмільйона гривень.
Деталі злочинної схеми розповіли в прес-службі Національної поліції.
Ув’язнений, який перебуває в слідчому ізоляторі, організував злочинну групу з 10 осіб. Його помічники — з Дніпропетровської, Житомирської, Київської та Хмельницької областей.
Вони створили фіктивний call-центр і виманювали у людей гроші через Інтернет. У мережі вони публікували оголошення про талони на бензин і дизельне пальне за вигідними цінами, а також про продаж запчастин до транспортних засобів. Всі виручені кошти за свої махінації зловмисники ділили між собою.
Крім того, частину з цих грошей вони передавали на поповнення так званого «злочинного общаку» і використовували для придбання і постачання в слідчий ізолятор наркотичних засобів і психотропних речовин з подальшим збутом серед ув’язнених.
Слідчі задокументували 26 епізодів злочинних дій на території чотирьох областей, в результаті яких обдурили своїх жертв більш ніж на півмільйона гривень.
Відкрито кримінальне провадження за ч.2 СТ. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Було проведено шість обшуків за місцем проживання підозрюваних. Було виявлено мобільні телефони, сім-карти мобільного зв’язку і «чорнові» записи шахраїв. Трьом підозрюваним вже оголосили про підозру.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас