Прем'єр спрогнозував, якими будуть тарифи на газ в опалювальному сезоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр спрогнозував, якими будуть тарифи на газ в опалювальному сезоні

Енергетика
1518
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що впровадження річних тарифів на газ із травня вбереже громадян від тарифних стрибків в опалювальний сезон.
Про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.
Посилаючись на дані «Оператора ГТС», Шмигаль зазначив, що ціна на газ у Європі зросла до максимальної за останні 13 років — понад 450 дол. за тис. куб. м.
«Такої ціни не було з 2008 року, а це означає, що українські домогосподарства були б змушені платити по 13−15 грн за куб. м газу. Але цього не відбувається, як ми бачимо», — сказав він.
Прем’єр пояснив, що завдяки встановленню фіксованої річної ціни на газ, яку отримали всі споживачі з 1 травня, більшість споживачів не відчують тарифних стрибків в опалювальний сезон.
«Ми застрахували людей від стрибків цін на газ, які ми бачимо зараз. Тобто, наприклад, споживачі „Нафтогазу“ сьогодні платять 7,96 грн за куб. м», — додав він.
Шмигаль також зазначив, що регулювання тарифів на тепло повністю передано місцевій владі і стабільні контракти дозволять теплокомуненерго отримувати блакитне паливо без коливання ціни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас