Україна йшла до середньострокового бюджетного планування останні 10 років, - Марченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна йшла до середньострокового бюджетного планування останні 10 років, - Марченко

Казна та Політика
157
Україна йшла до середньострокового бюджетного планування з 2011 року.
Про це написав міністр фінансів Сергій Марченко на своїй сторінці у Facebook.
«Ми переходимо на середньострокове бюджетне планування. До цього ми йшли з 2011 року. Сьогодні вперше представив в Верховній Раді Бюджетну декларацію на три роки. Це — історична подія, задля якої спільно працювали уряд та народні депутати. У наступні 3 роки будуть забезпечені фінансовим ресурсом ініціативи Президента, парламенту та уряду», — написав Марченко.
За його словами, в основу Бюджетної декларації закладені макропоказники на 2022−2024 роки, схвалені урядом. Зокрема, передбачається зростання ВВП до 2024 року на рівні 5%. Дефіцит бюджету знизиться до 2,7%. «Цілі державної політики узгоджені з фінансовим ресурсом. Встановлені індикатори, що сприятимуть ефективному використанню бюджетних коштів. Зафіксовані основні бюджетні правила», — додав міністр.
Він зазначив, що в межах Бюджетної декларації урядом були надані пропозиції щодо внесення змін до податкового законодавства, які дозволять поставити крапку на багаторічних схемах мінімізації податкових зобов’язань.
«Бюджетна декларація — основа для складання проєкту державного бюджету та прогнозів місцевих бюджетів. Україна приєдналась до прогресивних країн світу, в яких управління державними фінансами ґрунтується на відкритості, прогнозованості та ефективності», — акцентував Марченко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас