Lufthansa відмовиться від вітання «пані та панове» на користь нейтральних фраз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa відмовиться від вітання «пані та панове» на користь нейтральних фраз

Світ
509
Компанія Lufthansa оголосила, що на борту літаків більше не буде використовуватися фраза «пані та панове» під час привітання пасажирів, повідомляє німецьке видання Die Welt.
«Для нас важливо врахувати всіх пасажирів у своєму зверненні. Залежно від часу доби можна буде використовувати різні привітання, наприклад, „Дорогі гості“, „Доброго ранку/Добрий день/Добрий вечір“ або „Ласкаво просимо на борт“. Рішення буде приймати командир повітряного судна»,-розповіла прессекретар Lufthansa.
Новий регламент буде поширюватися на всі авіакомпанії групи, включаючи авіаперевізників Austrian, Swiss, Eurowings und Brussels Airlines.
Рішення стало результатом ширшої дискусії про інклюзивність в компанії.
За словами представника Lufthansa, зусилля по досягненню гендерно-нейтральної мови будуть докладатися відносно як пасажирів, так і співробітників компанії.
Раніше таке саме рішення прийняв «Діснейленд», відмовившись від використання фрази «пані та панове, хлопчики і дівчатка». Тепер до відвідувачів парків буде застосовуватися гендерно-нейтральне звернення «мрійники різного віку».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас