Іпотека ціною життя. Схема дешевої купівлі нерухомості стала популярною під час пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотека ціною життя. Схема дешевої купівлі нерухомості стала популярною під час пандемії

Нерухомість
1978
Незвичайна практика купівлі-продажу нерухомості існує у Франції. Покупець платить початковий внесок, а обумовлену суму вносить щомісяця до смерті продавця.
Ідея полягає в тому, що ви фактично робите ставку на чужу смерть, пише Газета по-українськи з посиланням на The Economist.
Цій схемі вже багато століть. Нею користуються всього близько 1% покупців французької нерухомості. Однак вона стала популярною під час пандемії коронавірусу.
Завдяки такій практиці відстрочених платежів продавці можуть залишатися вдома до кінця життя, а не переїжджати в будинок для людей похилого віку.
Літні люди отримують регулярний місячний дохід до самої смерті.
Перевага для покупців полягає в тому, що вони платять за нерухомість частинами, уникаючи необхідності брати іпотечний кредит. І вартість об’єкта в таких угодах зазвичай нижча.
У цієї моделі є очевидний ризик для покупця – продавець може померти пізніше, ніж можна було очікувати, враховуючи, наприклад, середню тривалість життя або стан здоров’я.
Наприклад як у випадку 1965 року. 47-річний нотаріус оформив таку угоду з 90-річною Жанною Кальман. Зрештою нотаріус-покупець через тридцять років помер. А його вдова продовжила виплачувати гроші. Адже Жанна Кальман прожила 122 роки і стала найстарішою людиною в світі.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас