В Україні зареєстровано приблизно 12 900 компаній з автопарком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зареєстровано приблизно 12 900 компаній з автопарком

Технології&Авто
330
За даними ВООЗ, дорожньо-транспортні пригоди (ДТП) обходяться більшості країн у 3% їхнього ВВП. А в Нацполіції стверджують, що з початку 2021 року в Україні сталося понад 70 тис. аварій – це на 22% більше, ніж минулого року.
Про це розповів засновник сервісу Штрафи UA Денис Дмитров.
За його словами, нині в Україні зареєстровано приблизно 12 900 компаній з автопарком, більшість із яких має в управлінні більше ніж 10 транспортних засобів. Це майже півмільйона машин і мільйон водіїв.
Про важливі новини для ваших гаманців ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
Варто зазначити, що наразі в компаніях за порушення ПДР відповідає директор, а не водій.
«Коли директор отримує штраф, єдине його завдання і бажання – якомога швидше позбутися від цього штрафу, тобто оплатити його. Вони не особливо розбираються – хто, що і чому порушив, і хто винен», — зазначає Дмитров.

Кредитні картки для водіїв 🚗

Що каже законодавство. Згідно з законом на несумлінних порушників відкриваються виконавчі провадження. Штраф повинен бути сплачений протягом 30 днів з моменту набрання постановою законної сили. Якщо гроші на рахунок Держказначейства надходять на 31-й день або навіть надвечір 30-го дня, то поліція передає інформацію про порушника до Держвиконавчої служби, яка відкриває на нього провадження.
Протягом місяця ДВС накладає санкції: арешт банківських рахунків директора компанії, арешт та оголошення в розшук автівки, виконавчий лист на стягнення з зарплатні на роботу.
Середні витрати українського бізнесу, який не має автоматизованої системи адміністрування штрафів – до 120 тис. гривень на рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас