Нові податки в Україні: Гетманцев пояснив, навіщо їх запроваджують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові податки в Україні: Гетманцев пояснив, навіщо їх запроваджують

Казна та Політика
3644
Уряд України розробив законопроект № 5600, який передбачає внесення низки змін до Податкового кодексу.
При цьому, на думку голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, цей документ покликаний не підняти податки, а прибрати неправомірні пільги і податкові прогалини. Про це він розповів в інтерв’ю «Укрінформу».
Серед іншого законопроект № 5600 пропонує підвищити податок на нерухомість при продажу трьох і більше квартир, а також підняти податки для власників елітних машин, підняти екологічний податок і підвищити акциз на сигарети і алкогольні напої. Але, за словами Гетманцева, цей документ більше не про підвищення податків, а про усунення прогалин в оподаткуванні.
Також законопроект дозволить ліквідувати пільгові норми, які дозволяли деяким галузям відраховувати менше коштів до бюджету.
«В цілому законопроект — про рівність оподаткування. Але навколо проекту вже нагородили безліч „страшилок“ і міфів», — сказав Гетманцев.
В якості позитивного прикладу він пояснив одну з норм законопроекту, яка регулює ставку податку на поставлений дохід. Так, Гетманцев розповів, що Кабінет міністрів запропонував запровадити такий податок для сільськогосподарських земель.
Він пояснив, що на сьогоднішній день в Україні 8 млн га земель перебуває в тіні. Тобто аграрії обробляють цю землі, отримуючи прибуток, але з цих доходів до бюджету надходить тільки єдиний податок. При цьому законопроект № 5600 зможе змінити цю ситуацію на краще для України.
Водночас Гетманцев зазначив, що законопроект ще потребує доопрацювань. Більше того, він сам планує вносити до нього кілька поправок до другого читання у Верховній Раді.

Довідка Finance.ua:

  • 1 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 5600 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас