ФГВФО продає великий актив Діамантбанку в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продає великий актив Діамантбанку в Києві

Казна та Політика
351
Фонд гарантування вкладів фізосіб виставив на аукціон велику адміністративно-складську будівлю, яка перебуває на балансі збанкрутілого Діамантбанку.
За даними ФГВФО, до лоту також входять 2448 одиниць основних засобів, які є активами банку «Преміум», що перебуває у ліквідації.
Окремо розташована адміністративно-складська будівля оснащена системою пожежогасіння та розташована в Оболонському районі Києва по вул. Скляренка, 4. Об’єкт має загальну площу 10 806 кв. м (9000 кв. м – склад, 900 кв. м – офіс, 906 кв. м – допоміжні приміщення).
Торги відбудуться 8 липня за англійською моделлю аукціону (з покроковим підвищенням початкової ціни) в системі Prozorro.Продажі. Стартова ціна лоту становить 77,98 млн грн.
Взяти участь у відкритих торгах можуть юридичні та фізичні особи. Для цього потрібно попередньо зареєструватися на одному з офіційних торгових майданчиків, авторизованих у системі Prozоrro.Продажі. Переможцем аукціону стане учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.
24 квітня 2017 року НБУ визнав Діамантбанк неплатоспроможним. Головною підставою для такого рішення був факт зменшення нормативів капіталу банку менше ніж до однієї третини від мінімального рівня, встановленого нормативно-правовими актами Нацбанку, а також той факт що банком не виконано у відповідний строк план реструктуризації, яким було передбачено здійснення заходів для його докапіталізації.
13 листопада 2019 року апеляційний суд підтвердив законність рішення НБУ про закриття Діамантбанку, відмовивши у задоволенні скарг власникам істотної участі у банку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас