Закон про товарні біржі запрацював у повну силу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про товарні біржі запрацював у повну силу

Фондовий ринок
439
НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) звертає увагу учасників ринку, що 1 липня 2021 року набрав чинності новий Закон України «Про товарні біржі», яким передбаченні нові норми та вимоги до здійснення професійної діяльності на ринку.
Про це Finance.ua повідомили у відомстві.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Що це означає? Чинним законодавством передбачено, що всі стандартизовані товари повинні торгуватися на біржах, які пройшли процедуру ліцензування в НКЦПФР, у разі їх бажання надалі здійснювати діяльність товарної біржі.
Відтепер термін «товарна біржа», «оператор організованого ринку», «організований ринок» та похідні від них дозволяється використовувати у назві лише юридичним особам, які отримали відповідну ліцензію щодо діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах.
Важливо, що ліцензована товарна біржа повинна здійснювати моніторинг біржових торгів та контроль за дотриманням учасниками біржових торгів правил біржі, у тому числі з метою запобігання маніпулюванню на товарній біржі та інсайдерській торгівлі.
Нагадаємо, нещодавно Комісія вперше видала Українській енергетичній біржі ліцензії на здійснення професійної діяльності, відповідно до нових норм чинного законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас