Турки почнуть видобувати золото в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турки почнуть видобувати золото в Україні

Банківські метали
1267
Турецька Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi придбала частку 37,5% в компанії «Спис Україна», яке має права на розробку золотоносної Жовтоводської площі в Дніпропетровській області.
В кінці грудня 2020 року кінцевим бенефіціаром і власником «Спис Україна» значився громадянин Туреччини Чакмак Фірат. В якості основного роду занять в реєстраційних документах вказувалася «діяльність холдингових компаній», повідомляє nadra.info
Зараз основним родом занять компанії значиться «видобуток руд інших кольорових металів». А в якості засновників юридичної особи «Спис Україна» значаться:
  • Караахметоглу Емре, розмір внеску до статутного фонду — 5,5 млн грн. Частка — 5%;
  • АТ «Онур ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК Іншаат Тіджарет Ве Сана Анонім Ширкеті», розмір внеску до СФ — 41,6 млн грн. Частка — 37,5%;
  • АТ «Четін Ішлетмелері Іншаат Тааххют Проже Мюхендіслік Ташимаджилик Туризм Маденджілік Тіджарет Ве Сана Анонім Ширкеті», розмір внеску до СФ — 11,1 млн грн. Частка — 10%;
  • АТ «Оздогу Сарп Іншаат Маденджілік Туризм Ташимаджилик Ве Тіджарет Анонім Ширкеті», розмір внеску — 19,4 млн грн. Частка — 17,5%;
  • ТОВ «Япі Туризм Ве Тіджарет», розмір внеску до СФ — 33,3 млн грн грн. Частка — 30%.
Всі фізичні та юридичні особи-засновники або зареєстровані в Туреччині, або є її громадянами. В якості кінцевих бенефіціарів зараз називаються також громадяни Туреччини:
  • Четінджевіз Онур з часткою статутного капіталу — 40,63%;
  • Каваку Мурат — 20,34%;
  • Каваку Гюліз — 12%.
Нагадаємо, 24 грудня 2020 року ТОВ «Спис Україна» за 5,73 млн грн виграло тендер в системі Prozorro. Продажі на розробку золотоносної Жовтоводської площі в П’ятихатському районі Дніпропетровської області.
У квітні 2021 «Спис Україна» виграло тендер в системі Prozorro. Продажі на розробку ділянки з покладами графіту і підземних технічних вод.
ТОВ «Спис Україна» зареєстровано в лютому 2010 року у Львові під назвою «Глорія Джинс Кофіс Львів».
Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi заснована в 1991 році. Компанія будує і реконструює автодороги, мости і споруди. Має великий досвід робіт на об’єктах інфраструктури в Україні.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас