Виручка майнерів Bitcoin і Ethereum впала в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка майнерів Bitcoin і Ethereum впала в два рази

Фінтех і Картки
1105
У червні цього року виручка майнерів двох найпопулярніших криптовалют — Bitcoin і Ethereum — впала майже в два рази в порівнянні з минулим місяцем.
Про це пише профільне видання The Block з посиланням на власні дані.
Так, виручка майнерів Bitcoin впала на 42% – в червні вони отримали $839 млн проти $1,45 млрд в травні.
Як зазначає видання, двома основними причинами падіння доходів для майнерів Bitcoin стали падіння цін і зменшення обсягу транзакцій (і, отже, комісій). Також на 50% з моменту піку в травні впала швидкість хешування Bitcoin (перетворення масиву даних будь-якого обсягу у вихідний рядок фіксованої довжини). Це тимчасово уповільнило швидкість виробництва блоків до наступного коригування складності, що потенційно також впливає на показники виручки, пише The Block.
Виручка майнерів Ethereum впала на 53% – з рекордних $2,35 в травні до $1,1 в червні. Як і у випадку з Bitcoin, причиною цього стало падіння курсу та скорочення транзакцій в мережі. При цьому на комісії за транзакції довелося тільки $166 млн. Це сталося через падіння середньої комісії більш ніж на 90%, зазначає портал.
Попри червневе падіння виручки, доходи майнерів все ще перевищують показник грудня 2020 року.
До речі, прогнози експертів щодо ринку криптовалют ми також часто публікуємо в своєму телеграм-каналі Finance_ukr . Підписуйтесь, щоб завжди знати, що буде з Bitcoin!
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас