День фінансів: продаж землі сільгосппризначення, купівля валюти для ФОП цілодобово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: продаж землі сільгосппризначення, купівля валюти для ФОП цілодобово

396
Липень зустрічає українців цілим списком змін:
  • Стартує ринок купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення. Нарешті стаття 317 Цивільного кодексу України набуває свого повного значення для сільськогосподарських земель: «Власнику належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном». До 1 липня це право обмежувалося тим, що власник не міг продати земельну ділянку, чим фактично нівелювалося його право нею розпоряджатися. Що потрібно знати продавцеві і покупцеві – детальніше розповідаємо в матеріалі за посиланням:

Старт ринку сільськогосподарських земель 🌿

  • 5 мільйонам осіб підвищать пенсійні виплати. Мінімальна пенсія зросте з 1769 грн до 1854 грн. Також буде встановлено підвищення в розмірі 100 грн до страхової пенсії, призначеної в 2019-2020 роках, перерахунок якої не проводився з 2019 року.
  • Збільшаться і допомоги, які виплачує Фонд соцстрахування. Розмір допомоги постраждалому внаслідок нещасного випадку на виробництві становитиме — 40 443 грн; сім’ї у разі смерті постраждалого — 237 900 грн; утриманцю у разі смерті постраждалого — 47 580 грн.
  • ФОП зможуть купувати валюту в ПриватБанку цілодобово. Крім стандартної торгової сесії для ФОП та юридичних осіб, яка діє з 10:00 до 13: 00, тепер продаж валюти банку доступна з 15:00 до 23:29 і з 00:20 до 09:00. В рамках однієї операції ФОП може провести продаж валюти на суму до $20 тис. або 20 тис. євро за комерційним курсом банку.
  • З 1 липня протягом 60 днів українці повинні будуть сплатити податок на нерухомість. Податок розраховується, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року — 4 723,00 гривень. У кожному регіоні ставку встановлює місцева влада, але, за законом, вона не повинна перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати. Податок сплачується за кожен квадратний метр для квартир площею понад 60 кв. метрів і будинків понад 120 кв. метрів.
  • В ЄС починають діяти паспорти вакцинації від COVID-19. Цифровий сертифікат ЄС буде прийматися у всіх країнах-учасницях. Під час подорожей власник сертифіката звільняється від обмежень на вільне пересування. Цифровий сертифікат містить QR-код з цифровим підписом для захисту від підробки.
  • 🧐 Finance.ua оновив Рейтинг МФО. Українці все частіше звертаються за мікрокредитами, тому що це просто, швидко і зручно. До того ж кредит можна оформити онлайн. Ми вирішили заощадити вам час і особисто порівняли 59 компаній. Все, щоб визначити, де якість обслуговування клієнтів на гідному рівні:

Оновлений рейтинг мікрофінансових організацій 🏆

  • Набув чинності закон про «зелені» облігації. Документ встановлює поняття «зелених» облігацій і проєктів екологічного спрямування. Емісію «зелених» облігацій зможе проводити особа, яка реалізує або фінансує проєкт екологічного напрямку. Кошти від розміщення таких паперів можуть спрямовуватися на фінансування витрат проєкту екологічної спрямованості.
  • Гарантію і чек на побутову техніку оцифрують. Сьогодні депутати ухвалили за основу і в цілому законопроєкт № 4185, який запроваджує електронні гарантійні талони на техніку в Україні. При купівлі технічно складного побутового товару покупець зможе вимагати чек, гарантію та інші експлуатаційні документи в електронному вигляді.
P.s. Сьогодні вийшов незвичайний ролик на Youtube-каналі Finance.uа. У нього помістилися найпопулярніші запитання читачів до фінансового експерта – Олексія Козирєва. І безпосередньо відповіді поважного експерта. Зокрема, Олексій розповів: коли продавати долари, що відбувається з цінами на нерухомість і золото, який бізнес краще відкрити. Не вірите? Тоді дивіться самі:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас