Митників у Києві підозрюють у зловживанні при ввезенні старих вантажівок на 4,4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митників у Києві підозрюють у зловживанні при ввезенні старих вантажівок на 4,4 млн грн

Кримінал
198
Трьом посадовим особам Київської митниці повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем. Інспекторів підозрюють у зловживаннях при ввезенні вживаних вантажних авто.
Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.
«За даними слідства, протягом 2018−2020 років державними інспекторами митного поста Житомир-центральний Київської митниці під час оформлення митних декларацій про імпорт уживаних вантажівок з Європи навмисне не було вжито вичерпних заходів для перевірки даних автоматизованої системи митного оформлення щодо таких транспортних засобів. При цьому декларанти навмисне занижували термін експлуатації автомобілів з метою ухилення від сплати акцизного податку і ПДВ в розмірах, які визначає чинне законодавство, а також використовували підроблені свідоцтва про реєстрацію», — йдеться в повідомленні.
Встановлено, що такі «перевірки», які проводили щодо двох суб’єктів господарювання, були формальними і не були спрямовані на встановлення всіх показників для правильного визначення сум, що підлягають сплаті в держбюджет.
Зрештою державі завдано збитків у розмірі 4,4 мільйона гривень у вигляді несплачених податків і платежів.
Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Також перевіряють керівництво митного поста на причетність до скоєння кримінального злочину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас