На яких автодорогах України найчастіше перевищуються габаритно-вагові норми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На яких автодорогах України найчастіше перевищуються габаритно-вагові норми

Особисті фінанси
364
За 9 днів тестування комплексів «Зважування в русі» (Weigh-in-Motion) було зафіксовано 3849 порушень на 132 млн гривень.
Про це свідчать дані Опендатабот.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
На яких автодорогах України габаритно-вагові норми перевищуються найчастіше:
  • найбільша кількість порушень — 1140 — зафіксовано на автодорозі М22 «Полтава — Олександрія» біля села Підгорівка;
  • друге місце — 583 порушення — посідає ділянка траси Н23 «Кропивницький — Кривий Ріг — Запоріжжя» поблизу села Бережинка;
  • замикає топ-3 автомобільна дорога М07 «Київ — Ковель — Ягодин» біля села Загальці — 566 порушень.
Надмірно навантажені фури псують асфальт, особливо влітку, коли він сильно розігрівається. Тому по всій країні наразi встановлено майже півсотні комплексів «Зважування в русі» (Weigh-in-Motion). Це система датчиків, які на ходу зчитують вагу, габарити та номерний знак транспортного засобу і передають інформацію до бази даних.
Iнформацiя про всі порушення вже доступна на порталі відкритих даних, до того ж скоро перевізники зможуть дізнаватися про фіксацію їхніх порушень і нараховані штрафи в автоматичному режимi — через сервiс «Опендатабот».
З вересня, коли планується повноцінне введення системи в експлуатацію, відповідальність за параметри вантажу буде нести не тільки водій, але й компанія, яка здійснює перевезення.
Укртрансбезпека планує штрафувати їх в діапазоні від 8500 до 51 000 грн. Істотні штрафи підштовхнуть учасників ринку перевезень укладати контракти з суворим дотриманням габаритно-вагових норм.
До осені автоматична система контролю буде працювати в тестовому режимі — з відправкою порушникам ознайомчих повідомлень, але без без начислення реальних штрафів. Втiм, оцінити її ефективність можна вже сьогоднi: за загальним підрахунком, якби штрафи виписувалися власникам фур протягом перших 9 пробних днів, то порушення обійшлися б їм в 131 801 000 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас