У світі портфель проектів офшорної вітроенергетики перевищив 500 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі портфель проектів офшорної вітроенергетики перевищив 500 ГВт

Енергетика
276
У світі портфель проектів офшорної вітроенергетики у світі досяг 510,5 ГВт.
Про це свідчать нові дані, опубліковані the Renewables Consulting Group (RCG), передає thinkrcg.com.
З 2020 року по нинішній день у всьому світі було оголошено про нові проекти морської вітроенергетики обсягом понад 200 ГВт.
В результаті загальний обсяг проектів, що знаходяться на різній стадії, у тому числі діючі офшорні вітрові електростанції, яких у кінці 2020 року було всього 33 ГВт, досяг 510,5 ГВт.
Незважаючи на пандемію COVID-19, було відзначено вражаюче зростання оголошень про нові проекти, зазначає RCG, а глобальні інвестиції у морську вітроенергетику встановили новий рекорд у 30 мільярдів доларів США, перевершивши попередній рекорд у 22 мільярди доларів США, поставлений у 2018 році.
Нові проекти одиничною потужністю не менше 500 МВт були оголошені в Іспанії, Ірландії, Норвегії, Тайвані, Південній Кореї, Італії, Бразилії та В’єтнамі.
Продовжували розвиватися технології плавучих морських вітрових електростанцій, які є підходящим варіантом для ринків з глибоководними морськими ділянками, де традиційні бетонні фундаменти з фіксованою основою економічно і практично неможливі.
“Триваюче вдосконалення технологій і зниження витрат надихнули уряди та інвесторів на використання морських вітроенергетичних ресурсів, при цьому багато офіційних органів рекламували їх як наріжний камінь екологічного відновлення економіки після глобальної рецесії», — наголошується у звіті.
У світі портфель проектів офшорної вітроенергетики перевищив 500 ГВт
Однак, незважаючи на вражаюче глобальне зростання і поширення офшорної вітроенергетики, RCG попереджає про існуючі виклики, особливо вказуючи на обмеження в ланцюжках поставок у всіх регіонах, невизначеність рамок розвитку і шляхів переходу на ринкові механізми.
У сукупності ці перешкоди можуть дещо охолодити запал держав та інвесторів щодо морських вітроенергетичних проектів, які заплановані або знаходяться на стадії розробки.
Примітно, що портфель офшорних вітрових проектів В’єтнаму, в якому ще немає морської вітроенергетики становить, за підрахунками RCG, 64,9 ГВт. Це більше, ніж у Китаю: 63,6 ГВт, включаючи 8,5 ГВт діючих потужностей).
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас