Влада Сальвадора роздасть громадянам по 30 доларів у Bitcoin для посилення його прийняття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Сальвадора роздасть громадянам по 30 доларів у Bitcoin для посилення його прийняття

Фінтех і Картки
606
Влада Сальвадору оголосила дату, коли Bitcoin стане офіційним платіжним засобом в країні. 7 вересня запрацює сальвадорський державний криптовалютний гаманець Chivo, на який кожен дорослий громадянин країни зможе отримати 30 доларів у Bitcoin.
Президент Сальвадору Наїб Букеле презентував застосунок, який буде доступний на Android та iOS. Щоб зареєструвати гаманець та отримати виплату в криптовалюті, користувачу необхідно буде підтвердити свою особистість за допомогою розпізнавання обличчя.
Із застосунком Chivo можна буде відправляти та отримувати Bitcoin, конвертувати їх в долари та оплачувати товари за допомогою QR-коду. Додаток буде працювати скрізь, де ловить сигнал мобільного зв’язку, та громадянам країни «навіть не доведеться мати активний тариф».
Він також зазначив, що різкого переходу до криптовалюти в Сальвадорі не буде: долар продовжуватиме використовуватися разом з криптовалютою. Зарплати та пенсії будуть як і раніше виплачуватися в доларах.
Як зазначалося раніше, з 6,45 млн населення Сальвадору лише близько 30% дорослих мають банківський рахунок. Уряд так вирішив розвивати фінансову інклюзію та розвивати економіку країни, забезпечуючи доступ до кредитів, заощаджень, інвестицій та безпечних операцій через криптовалюту.
Букеле зазначив, що одним із ключових факторів суперечливого закону про біткоїн є допомога сальвадорським «заробітчанам», які відправляють грошові перекази назад до Сальвадору. За його словами, доларові платежі в країну, як правило, страждають від високих трансакційних та комісійних витрат.
Нагадаємо, на початку червня парламент Сальвадора проголосував за визнання Bitcoin платіжним засобом. Bitcoin стане платіжним засобом нарівні з доларом, а всі підприємства муситимуть приймати криптовалюту для оплати товарів або послуг.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас