У Мін'юсті пояснили деталі автоматизованого арешту коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті пояснили деталі автоматизованого арешту коштів

Особисті фінанси
1845
Міністерство юстиції оновило моделі взаємодії між державними, приватними виконавцями і банками.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
“Одним серед найбільш значимих цьогорічних досягнень в діяльності нашого Міністерства стало оновлення моделі взаємодії між державними, приватними виконавцями і банками”, – сказано в повідомленні.
Що було зроблено у цьому напрямі:
  • процес отримання виконавцями інформації щодо банківських рахунків боржника і сум коштів на них переведено в автоматизований режим (онлайн-взаємодія між банками та виконавцями замість паперової);
  • під час здійснення виконавчого провадження банки мають надавати виконавцям інформацію стосовно наявності та/або стану рахунків боржника, яка містить номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках;
  • кошти боржника арештовують в автоматизованому режимі не тільки за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів, а й за всіма категоріями виконавчих проваджень.

Довідка Finance.ua:

  • Арешт на майно (кошти) боржника виконавець накладає шляхом винесення відповідної постанови під час відкриття виконавчого провадження та не пізніше наступного робочого дня після виявлення майна.
  • У разі відсутності у боржника коштів та інших цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, стягнення невідкладно звертається також на належне боржнику інше майно, крім майна, на яке згідно із законом не може бути накладено стягнення.
  • З 28 травня для банків, які перейшли на роботу у режимі 23/7, збільшується тривалість операційного дня, внаслідок чого збільшується і час для виконання розрахункових документів стягувачів на примусове списання та стягнення коштів з рахунків клієнтів.

Стягнення по-новому. Що чекає на боржників 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас