Чи зможуть арештувати рахунок, не сповістивши про це власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зможуть арештувати рахунок, не сповістивши про це власника

Особисті фінанси
1948
Арешт на майно (кошти) боржника виконавець накладає шляхом винесення відповідної постанови під час відкриття виконавчого провадження та не пізніше наступного робочого дня після виявлення майна.
Про це повідомляє департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.
Арешт накладається у розмірі суми стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця на все майно боржника або на окремі речі.
Законодавством України визначено, що копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простим поштовим відправленням або доставляються кур’єром.
Кого ця норма не стосується:
  • постанов про відкриття виконавчого провадження;
  • постанов про повернення виконавчого документа стягувачу;
  • повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання;
  • постанов, передбачених пунктами 1-4 частини дев’ятої статті 71 Закону “Про виконавче провадження”, які надсилаються рекомендованим поштовим відправленням.
Боржник вважається сповіщеним про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.
Боржник в будь-який час може звернутися до:
  • автоматизованої системи виконавчого провадження (до її інформації Мін’юст забезпечує вільний та безоплатний доступ у мережі Інтернет на своєму офіційному вебсайті з можливістю перегляду, пошуку, копіювання та роздрукування інформації (на основі поширених вебоглядачів та редакторів) без обмежень та цілодобово);
  • єдиного реєстру боржників, який ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна;
  • веб-порталу «Онлайн будинок юстиції»;
  • сервісу державних послуг «Дія» в розділі «Виконавче провадження».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас