В яких країнах хочуть працювати українці (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких країнах хочуть працювати українці (опитування)

Особисті фінанси
1535
Українські трудові мігранти, які зараз працюють у Польщі, охочіше поїхали б до Німеччини або залишилися в Польщі.
Про це йдеться в опитуванні під назвою «Іноземний працівник під час пандемії», проведеному в квітні-травні цього року польським агентством з працевлаштування EWL Group і Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету серед іноземних трудових мігрантів в РП, з яких понад 92% є українцями.
Згідно з опитуванням, 90% респондентів не шкодують, що приїхали працювати до Польщі під час пандемії коронавірусу. Водночас 37% опитаних визнали, що скористалися рішенням уряду Польщі про автоматичне продовження дозволів на перебування і роботу в РП під час пандемії коронавірусу.
Більше новин про працевлаштування закордоном є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Рекомендуємо підписатися, щоб завжди бути в курсі!
Незважаючи на те, що 79% опитаних працівників порадили б своїм близьким і знайомим пошуки роботи в Польщі, серед них зростає відсоток тих, хто вже розглядає для себе нові напрямки трудової міграції. Зокрема, з жовтня минулого року з 19% до 31% зросла кількість тих, хто шукає місце роботи в інших країнах.
Згідно з дослідженням, найбільше трудові мігранти хотіли б працювати в таких країнах:
  • у Німеччині (51%);
  • Польщі (48%);
  • Чехії (26%);
  • США (25%);
  • Канаді (23%).
До десятки найпопулярніших напрямків міграції увійшли також скандинавські країни, такі як Норвегія (21%), Швеція або Фінляндія (17%).

13 способів переказати гроші з Польщі в Україну

Аналізуючи результати дослідження, в EWL Group відзначають, що Польща і надалі залишається привабливим місцем роботи для трудових мігрантів. Проте, з перспективою офіційного завершення пандемії коронавірусу все більше працівників шукає варіант працевлаштування в інших країнах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас