Porsche створить власний завод батарей разом з іншим виробником акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche створить власний завод батарей разом з іншим виробником акумуляторів

Технології&Авто
306
Виробник розкішних спортивних автомобілів Porsche AG починає виробництво акумуляторів. Як повідомляє TechCrunch, автовиробник заявив, що планує відкрити новий завод, який вироблятиме високопродуктивні елементи через спільне підприємство з розробником літій-іонних акумуляторів Customcells.
Porsche інвестував в нове спільне підприємство, що отримало назву Cellforce Group GmbH, «багато мільйонів», повідомив журналістам член виконавчої ради Міхаель Штайнер. Завод також отримав інвестиції в розмірі 60 млн євро ($71,4 млн) від уряду Німеччини і землі Баден-Вюртемберг, де він буде розташований. Для поставки катодних матеріалів була вибрана хімічна компанія BASF.
В акумуляторах як анодний матеріал буде використовуватися кремній, який, за словами Porsche, значно збільшить щільність енергії і їх здатність витримувати високі температури. Ці змінні важливі для гоночних автомобілів, які необхідно швидко перезаряджати.
Завод буде невеликим, принаймні, в порівнянні з іншими автовиробниками, такими як СП Tesla і Panasonic в Неваді потужністю 35 гігават-годин. Метою Porsche і Customcells є річна потужність в 100 мегават-годин, яких вистачить на укомплектацію близько 1000 автомобілів акумуляторами.
Хоча перші автомобілі, в яких будуть використовуватися ці батареї, будуть виробництва Porsche, Штайнер сказав, що технологія буде доступна для інших брендів Volkswagen Group, таких як Lamborghini або Bugatti.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас