ПриватБанк оголосив, скільки дивідендів приніс держбюджету за останні три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк оголосив, скільки дивідендів приніс держбюджету за останні три роки

Казна та Політика
445
ПриватБанк у повному обсязі переказав до держбюджету 19,4 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку — державі.
Про це Finance.ua повідомила голова наглядової ради банку Шерон Іскі, за три останні роки після націоналізації ефективна робота ПриватБанку вже принесла держбюджету дивідендів на суму 55,4 млрд грн.
«Чотири роки тому за рахунок податків всіх українців були врятовані ПриватБанк і фінансова стабільність країни. Всі ці роки банк повертає державі вкладені кошти, і сьогодні ПриватБанк — найбільший донор бюджету серед банків, — зазначила Шерон Іскі. — Чистий прибуток Приватбанку в 2020 році – 61,2% прибутку всіх українських банків».

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з погодженою Наглядовою радою та затвердженою Урядом річною звітністю 2020 року ПриватБанк спрямував на виплату дивідендів державі 19,4 млрд грн, що становить 80% чистого прибутку 2020 року. Згідно з річним звітом банку його чистий прибуток за підсумками 2020 склав 24,3 млрд грн.
  • За підсумками минулого року клієнтами ПриватБанку стали ще понад 600 тисяч осіб. А кількість клієнтів, які використовують Приват24, за рік зросла на 3,4 мільйона осіб.
  • Ттих, хто хоча б раз у житті користувався послугами ПриватБанку, вже понад 20 мільйонів — це половина всіх користувачів банківських послуг в Україні від приватних осіб компаній і підприємців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас