«Укравтодор» планує побудувати в Україні 1,4 тис. км цементобетонних доріг до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» планує побудувати в Україні 1,4 тис. км цементобетонних доріг до 2025 року

Казна та Політика
272
Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») до 2025 року планує побудувати в Україні 1,4 тис. км цементобетонних доріг, при цьому Південний регіон буде цільовим.
Про це повідомив директор департаменту розвитку доріг «Укравтодору» Андрій Івко.
«Зараз у нас близько 1% доріг держзначення в цементобетоні, але одне із завдань „Укравтодору“ — збільшити цей відсоток до 3%. Це будуть південні напрямки, регіони — Одеса, Херсон, Миколаїв. Також це будуть дороги в порти, дороги біля кар’єрів, елеваторів і т.п., тому що там більше транспорту, який перевантажує наші дороги», — сказав він під час форуму «Інфраструктура півдня України» в четвер.
За його словами, в перспективі зробити цементобетонними дороги Харків — Перещепине, Благовіщенське — Миколаїв, Одеса — Новий Буг, Бориспіль — Маріуполь.
Івко зазначив, що вже будуються або проєктуються такі дороги, як Дніпро — Решетилівка, Олександрівка — Миколаїв (зроблені роботи на 8 км), обхід Житомира, Одеса — Південний, Одеса — Новоазовськ.
«Відносно М-28 Одеса — Південний з Одеським морським портом. Вже підписано контракт, це дорога — 5,3 км. Зараз у нас вже стадія „В“ — роботи почали виконуватися. Цей проєкт масштабний, в 2022 році ми його завершимо», — додав Івко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас