Американський стартап випустить шолом для зчитування думок за $50 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський стартап випустить шолом для зчитування думок за $50 тис.

Технології&Авто
406
Каліфорнійський стартап Kernel готується до початку поставок спеціального шолома, здатного аналізувати активність нейронів мозку. Іншими словами, мова йде про пристрій, здатний в деякому роді читати думки користувача. Вартість гаджета складе $50 тис., повідомляє Bloomberg.
Технологія, що стоїть в основі розробки компанії Kernel, існує вже відносно давно. Однак до теперішнього моменту вона була представлена тільки в пристроях з комплектом супутнього обладнання, яке могло займати площу цілої кімнати і при цьому коштувати мільйони доларів. Американська компанія хоче зробити цю технологію більш доступною для простих користувачів. Крім того, науковим командам розробник готовий надавати свій гаджет для досліджень на безоплатній основі.
Про технологічні новинки ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Футуристичний шолом для аналізу мозкової активності отримав назву Flow. Він, як запевняє Kernel, «здатний зчитувати показники активності нейронів в реальному часі і з високою точністю визначати закономірності мозкової активності», використовуючи лазери. Все, що потрібно від користувача – надіти шолом на голову і підключити пристрій по кабелю USB Type-C до комп’ютера.
Kernel також розробила інший шолом під назвою Flux. Він здатний зчитувати «швидкість руху спрацьовування нейронів в реальному часі» і надавати інформацію про «складну мозкову активність, що лежить в основі таких нейробіологічних функцій, як збудження, емоції, увага, пам’ять і навчання», зазначено на сайті компанії. За даними Bloomberg, поки не ясно, який саме з двох шоломів надійде в продаж за ціною в $50 тис., а також скільки буде коштувати другий.
Дослідники можуть використовувати інформацію, яка збирається шоломами компанії Kernel, для вивчення процесів старіння мозку, різних психологічних розладів, інсультів або навіть, як пише Bloomberg, активності мозку в момент «психоделічних пригод».
За матеріалами:
Portaltele
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас