Пріоритети заможних клієнтів банків змінилися в період карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пріоритети заможних клієнтів банків змінилися в період карантину

Особисті фінанси
815
За період пандемії заможні клієнти в Україні переглянули своє ставлення до private banking.
Про це розповіли банкіри під час круглого столу, проведеного «Фінансовим клубом».
По-перше, відбулося скорочення luxury-сегмента. «Якщо раніше активно купувалися дорогі яхти, нерухомість, то зараз той сегмент luxury, який був елементом life style, трохи скоротився. Люди переглянули свої пріоритети витрачання грошей», — говорить директорка департаменту приватного банкінгу Альфа-Банку Вікторія Півнєва.
За її словами, змінилися самі пріоритети в «life style». «У нас популярним напрямком став life style. Це навчання діток за кордоном — підбір університетів, шкіл. Це замовлення чартеру як цілком, так і купівля місць, коли летять, наприклад, вісім чоловік. Це й оренда яхт, і оренда нерухомості за кордоном. Просто люди перефокусували свої основні напрямки», — зазначає Вікторія Півнєва.
По-друге, карантин змусив клієнтів переглянути своє ставлення до ліквідності. Він поставив перед клієнтами питання: якщо все закриється і гроші будуть недоступні, де вони будуть знаходитись? «І з рахунків трохи перекочувало в кеш, і частина цього кешу пішла в банківські скриньки, а частина — в „кишеню“ на випадок, якщо все закриється», — говорить керівник управління преміального банкінгу Укрексімбанку Данило Меркулов.
Власники бізнесу вже більше думають не про те, куди поїхати відпочити, а як допомогти своєму бізнесу. «Акцент потреби послуг корпоративного бізнесу в private banking виріс на 40−50%. Власники бізнесу ставлять питання нашим персональним менеджерам, а які є продукти, як можна обслужити, чи можна відкрити рахунки нерезидентів своїх компаній у відділеннях private», — розповів заступник голови правління ТАСкомбанку Олег Поляк.
Багато заможних українців перейшли з депозитів у держпапери. «На тлі зниження валютних ставок клієнти пішли в ОВДП», — зазначає керівник проектів департаменту продажів і розвитку роздрібного бізнесу ПУМБ Олександр Волтарніст.
Справжній бум цього сегмента стався в Укрексімбанку. «ОВДП, яких було п’ять угод до листопада 2020 року, зараз під 300 угод — ми зробили за півроку на 1,4−1,5 млрд грн. Депозитний портфель трохи зростає, і клієнти принесли 1,5 млрд грн і через нас провели ці операції», — зазначив Данило Меркулов.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас