Міжбанк: ринок чекає на рішення щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок чекає на рішення щодо облікової ставки

Валюта
1012
Четвер на валютному ринку пройде динамічно. Зростання котирувань останніх днів змінює психологію основної частини учасників торгів. Великі продавці вже не будуть поспішати з продажем долара і євро, а постараються вичікувати максимально високих рівнів котирувань. Продовжить наростати відкладений попит на долар з боку тих покупців, хто вичікував «дна» за курсом. Зараз вони вже не гратимуть у валютну рулетку, а віддадуть перевагу закривати свої угоди. Пожвавиться і та частина покупців, хто просто зараз має забезпечувати поточні валютні проплати. Тож тиск на гривню зростатиме.
Як і вчора, нудно в цій ситуації не буде нікому, а спроби максимально розгойдати котирування протягом дня як з боку великих продавців, так і спекулянтів — продовжаться.
Вчорашні ралі по парі євро/долар на тлі заяв ФРС США призвели до зміцнення долара нижче рівня в 1,20 і це позначиться на котируваннях євровалюти відносно гривні, що дозволить місцевим спекулянтам дуже непогано на цьому заробити.
Тож торгова сесія четверга на валютному ринку буде надзвичайно цікавою. Тим більше, що фінансисти сьогодні ще й очікують рішення НБУ щодо облікової ставки, що потім позначиться як на фондовому і ресурсному, так і опосередковано на валютному ринках. За нашим прогнозом, на тлі зростаючої інфляції – регулятор підніме її з нинішніх 7,5% до 8, максимум 8,5% річних.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 17 червня будуть в межах: долар — коридор 27,05−27,27 грн, євро — коридор 32,40−32,85 грн.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,15 / 27,17
євро — 32,44 / 32,47
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас