Уряд затвердив концепцію реалізації проекту «Президентський університет» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив концепцію реалізації проекту «Президентський університет»

Казна та Політика
198
Кабінет Міністрів затвердив концепцію реалізації проекту «Президентський університет».
Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.
Проєкт «Президентський університет» має започаткувати взірцеву модель інноваційного освітньо-наукового хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни.
Метою проєкту є створення університету, що поєднує високоякісну освіту, сучасні дослідження та інноваційну діяльність шляхом інтегрування з академічною наукою високого рівня, високотехнологічними компаніями (концепція «трикутника знань»), як пілотного проєкту для забезпечення наукових установ, державних органів та інноваційного бізнесу молодими фахівцями з високим рівнем підготовки.
Концепція передбачає досягнення таких стратегічних цілей:
  • створення інноваційного університету згідно з концепцією «трикутника знань» для здобуття перспективної вищої освіти талановитою молоддю;
  • забезпечення інноваційного бізнесу, наукових установ та державних органів молодими фахівцями найвищого рівня, запобігання відтоку молодих та перспективних українців за кордон;
  • розвиток взірцевого університету, який створюватиме нові національні стандарти навчання та досліджень, освітнього простору та співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом.
«Президентський університет ми бачимо як сучасний інноваційний освітній і науковий центр, діяльність якого спрямовується на впровадження ефективних освітніх стратегій для реалізації інтелектуального й творчого потенціалу громадян України. Місія університету в тому, щоб стати моделлю здійснення глибинних реформ у системі вищої освіти і науки України, інноваційним і науковим центром, який забезпечує підготовку високопрофесійних фахівців», – зауважив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
В університеті планується готувати фахівців і здійснювати дослідження за такими напрямами:
  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • енергетичні технології;
  • біотехнології та науки про здоров’я;
  • глобалізація та міжнародні комунікації.
На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту.
Для координації діяльності центральних органів виконавчої влади та реалізації проєкту «Президентський університет» утворено робочу групу, а в структурі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації ‒ окремий структурний підрозділ – Центр спеціальних проєктів.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас