Законопроєкт про податкові зміни посилить фіскальний тиск на бізнес, — АСС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроєкт про податкові зміни посилить фіскальний тиск на бізнес, — АСС

Казна та Політика
427
Ухвалення законопроекту про податкові зміни (№5600) збільшить фіскальний тиск на бізнес та негативно вплине на економіку країни, він має бути відхилений.
Про це йдеться в заяві Американської торгової палати (АСС), розміщеної на її сайті.
Про важливі новини для бізнесу та зміни у податковому законодавстві ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Чому? За оцінкою експертів компаній – членів Палати, запропоновані урядом зміни до Податкового кодексу є неприйнятними для бізнес-середовища, адже призведуть до посилення фіскального тиску на сумлінних платників податків і погіршення інвестиційної привабливості України.
В АСС висловили зауваження щодо окремих положень законопроекту, зокрема тих, що стосуються:
  • змін в адмініструванні податку на прибуток підприємств у частині списання збитків;
  • внесення змін щодо особливостей застосування ПДВ, які, серед іншого, можуть спричинити проблеми із відшкодуванням ПДВ;
  • погіршення становища платників податків у процесі узгодження податкового зобов’язання та його оскарження;
  • перегляду податкових ставок та збільшення податкового навантаження на окремі галузі, включаючи акцизи, оренду за користування радіочастотним ресурсом, запровадження акцизного збору на відновлювані джерела енергії.
Окрім того, в АСС звернули увагу, що ухвалення законопроекту №5600 порушить принцип стабільності податкового законодавства, і закликали депутатів його відхилити.
«Бізнес-спільнота занепокоєна впровадженням значних змін до податкового законодавства без передбачення достатнього перехідного періоду. Це негативно впливає на інвестиційну привабливість України, адже такі зміни шкодять довгостроковому бюджетному плануванню компаній», – зазначається в заяві.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас