Зеленський про МВФ: «Не можна торгувати реформами за гроші» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський про МВФ: «Не можна торгувати реформами за гроші»

Казна та Політика
1681
Україна виконає свої зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) і може отримати транш восени, проте в разі його відсутності глобальної проблеми не буде.
Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю AFP, Reuters та Associated Press 14 червня. Повний текст інтерв’ю опублікували на сайті Офісу президента.
Відповідаючи на коментар одного з журналістів, що МВФ не дуже задоволений перебігом реформ в Україні, Зеленський заявив, що різні ЗМІ дають різну інформацію.
«Та все ж. Чесно кажучи, для мене передусім важливо, чи задоволені ми. Є „маяки“, яких МВФ очікує від України, зокрема судова реформа і ще багато питань. Сьогодні транш прив’язаний до таких „маяків“. Я ще раз повторю: вважаю, що це несправедливо, коли у нас іде війна, коли ми боремося з олігархатом, коли ми боремося з корупцією й реально це робимо. Проте, це їхнє право», — сказав президент.
Про важливі новини фінансового світу ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
Він пояснив, що, на його думку, з боку МВФ несправедливо «прив’язувати ті чи інші „маяки“ до тих чи інших траншів».
«Тому що реформи — для нас. Не можна торгувати реформами за гроші. Ось про що мова», — заявив Зеленський.
Він назвав співпрацю з Фондом важливою для України, «для нашої економічної стабільності та інвестиційного клімату».
«Тому ми обов’язково зробимо те, що пообіцяли. Я думаю, що на початку осені чи восени буде транш. Термінами займається уряд», — сказав він.
При цьому Зеленський підкреслив, що без траншу «ми будемо жити».
«У нас все є, я вам серйозно кажу. Ми збільшили митні надходження, також податкова працює набагато краще. Ми виведемо всі підприємства зі збиткових у прибуткові. На сьогодні вже розуміємо ці кроки. Тому я не бачу в цьому глобальної проблеми. У будь-якому разі треба навчитися жити самостійно. І мені здається, що це правильно в усіх сенсах», — заявив президент.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас