У Зеленського розкрили деталі переговорів України з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розкрили деталі переговорів України з МВФ

Казна та Політика
925
Радник президента з економічних питань Олег Устенко розкрив деталі переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом щодо продовження співпраці. За його словами, українська сторона постійно проводить консультації з Фондом.
Про це йшлося в ефірі каналу «Україна 24».
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
«Ми перебуваємо в постійному процесі консультацій з МВФ, і президент України сказав, що ми виконаємо всі ті завдання, які взяли на себе. З цієї точки зору наша співпраця з МВФ — це вирішене питання», — сказав Устенко.
Радник глави держави додав, що зараз ведуться переговори стосовно дефіциту бюджету.
«Те, що ми багато витрачаємо на безпеку і оборону — він (президент. — Ред.) має рацію, йдеться про ті умови, які в нас є щодо дефіциту державних фінансів. Цей дефіцит буде зменшено наступного року і у 2023 році. Саме про це йдуть переговори між Мінфіном і МВФ», — пояснив він.

Довідка Finance.ua:

  • Україні необхідно надати особливі умови для отримання кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки країна перебуває в стані війни і змушена по-іншому вибирати пріоритетні сфери для проведення реформ.
  • Як заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев, у Верховній Раді мають намір відмовитися від цієї практики, адже МВФ кредитує країни, що перебувають у глибоких структурних кризах. Якщо кредитують Україну, значить, вона в кризі, і з неї потрібно виходити.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас