Мінцифри презентувало пілот е-акцизної марки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри презентувало пілот е-акцизної марки

Казна та Політика
162
Міністерство цифрової трансформації України разом із Державною податковою службою України за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» презентували представникам European Business Association пілотний проєкт «Електронна акцизна марка».
Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.
З боку Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Асоціації було зазначено, що бізнес у перспективі підтримує ідею скасування марок акцизного податку для алкогольних напоїв у тому вигляді, в якому вони є зараз, а також спрощення чи переведення звітності щодо марок акцизного податку у електронний вигляд, що безумовно спростить адміністрування цих процесів.
При цьому було наголошено, що бізнес виступає категорично проти запровадження будь-яких інструментів, спрямованих на облік кожної окремої пляшки алкогольного напою на всіх етапах руху товару.
«Адже відслідковування в ланцюжку поставок кожної пляшки з урахуванням обсягів поставок компаній потребуватиме значного додаткового ресурсу — людського, технічного і фінансового. Більше того, це одночасно спричинить значні ризики можливих помилок, пов’язаних з людським фактором», — пояснили у ЄБА.
Особливу увагу бізнес звернув на необхідність перехідного періоду для впровадження будь-яких змін, пов’язаних з маркою акцизного податку, як це передбачено діючим законодавством (не раніше, ніж через 24 місяці з моменту набрання чинності відповідними змінами). Також слід врахувати необхідність залишення в обігу товарів з тривалим та необмеженим строком придатності з марками старого зразка до придбання таких товарів кінцевим споживачем в межах строку придатності.

Довідка Finance.ua:

  • Проєкт має на меті систематизувати контроль за обігом підакцизних товарів, спростити процес отримання акцизних марок для виробників та імпортерів, а також збільшити доходи державного бюджету шляхом детінізації ринку підакцизних продуктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас