Справу аеропорту «Бориспіль» щодо збитків на 16,5 млн гривень направлено до суду, - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу аеропорту «Бориспіль» щодо збитків на 16,5 млн гривень направлено до суду, - НАБУ

Кримінал
184
НАБУ разом з прокурорами САП направили до суду справу за звинуваченням двох топ-чиновників, яких підозрюють у незаконному наданні підприємцям за заниженою вартістю в оренду приміщення ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».
Про це йдеться на офіційному сайті антикорупційного бюро.
Слідство встановило, що чиновники ДП «Міжнародний аеропорт „Бориспіль“» у 2016−2017 роках на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення приватним підприємствам поза конкурсом за заниженою вартістю.
Але за чинним законодавством подібні дії може здійснювати тільки Фонд держмайна України на підставі конкурсу і за схваленням Мініфраструктури.
За інформацією НАБУ, подібні дії чиновників ДП ««Міжнародний аеропорт «Бориспіль» призвели до збитків у розмірі 16,5 млн гривень.
Серед підозрюваних: ексголова держпідприємства (ч.2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем») і начальник служби орендних відносин (ч. 5 ст. 27, ч. 2. ст. 364).
«Укладення попередніх договорів припинилося тільки після втручання НАБУ і надання відповідних рекомендацій. Зазначені факти детективи НАБУ розслідували з червня 2019 по лютий 2021 року. Про підозру учасникам корупційної схеми повідомили у вересні 2020 року», — підсумували в пресслужбі Національного антикорупційного бюро.
Нагадаємо, раніше СБУ виявила в аеропорту «Бориспіль» розкрадання на десятки мільйонів. Бізнесмени приватної фірми, яка виграла тендер на реконструкцію ДП «Міжнародний аеропорт „Бориспіль“», привласнили близько 37 млн грн.
Ексголові аеропорту «Бориспіль» Євгену Дихне суд призначив заставу в 5,26 млн гривень. Силовики підозрюють його у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн грн збитків ДП «Міжнародний аеропорт „Бориспіль“».
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас