Закон про деолігархізацію. Що думають в Мін'юсті та РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про деолігархізацію. Що думають в Мін'юсті та РНБО

Казна та Політика
328
Міністерство юстиції та апарат РНБО України переконані, що прийняття закону про деолігархізацію сприятиме євроінтеграційним процесам в Україні та дозволить уникнути появи нових олігархів.
Про це повідомили секретар РНБО Олексій Данілов та міністр юстиції Денис Малюська під час виступів на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».
«Коли ми читаємо Конституцію — у нас є прагнення стати повноправним членом НАТО, — підкреслив він. — Але якщо залишатиметься олігархічна економіка та корупційна складова як її невід’ємний елемент, ми ніколи не увійдемо в НАТО», — зауважив Данілов.
Таким чином, за словами Данілова, боротьба з олігархами стає фундаментальною річчю, адже вступ до НАТО — це одна із важливих запорук нашої незалежності.
«Ухвалення внесеного главою держави закону про деолігархізацію прискорить рух України до Європи та членства в НАТО», — наголосив Данілов.
Міністр Юстиції Денис Малюська додав, що прийняття закону про деолігархізацію не лише допоможе вирішити поточні проблеми України, але і дозволить уникнути повторного зростання олігархату.
«Це були дикі 90-ті, які створили нам те, що ми маємо зараз, — олігархів. Як тільки ми статус олігарха приберемо, приберемо і вплив великого бізнесу на політику і медіа, повернемо все в цивілізоване русло. Історичних умов для генерації нових олігархів, яким би держава подарувала величезні бізнеси просто так, тому що вони виявилися на певному історичному етапі найхитрішими або з найнижчим етичним бар’єром, таке навряд чи вже станеться», — зауважив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • 3 червня на сайті Верховної ради з’явився текст президентського законопроєкту «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». Він визначає, хто такі олігархи, хто вестиме реєстр їхніх імен та що загрожує держслужбовцям за контакти з ними.
  • У травні секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що наразі в Україні до переліку олігархів можна віднести 13 людей.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас