Деолігархізація: Зеленський пообіцяв рівні правила для всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деолігархізація: Зеленський пообіцяв рівні правила для всіх

Казна та Політика
341
Президент Володимир Зеленський, коментуючи деолігархізацію, пообіцяв «рівні, прозорі і єдині правила для всієї України», а також покритикував попередників за те, що «щороку росла тільки кількість борців з олігархами і кількість самих олігархів».
Про це він сказав під час виступу на форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».
«Сьогоднішня тема — важлива, потужна тема деолігархізації. Вона не нова для України, для нашого суспільства. Серед старих політиків дійсно складно знайти тих, хто не обіцяв боротися з олігархами для зростання економіки України, але натомість щороку зростала тільки кількість борців з олігархами і кількість самих олігархів», — сказав президент.
До речі, про зміни у законодавстві, які стосуються грошей, ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
За його словами, вперше за роки незалежності замість обіцянок відбувся перехід до реальних дій для подолання цього замкненого кола впливу олігархів.
Президент каже, що суть цього кола достатньо проста: олігархи накопичують капітал — дуже часто незаконний — частина цього капіталу йде на створення, просування і подальше утримання політиків різного рівня, чиновників задля примноження того самого капіталу.
«І олігархи, і політики, і політики олігархів, є й такі, розраховували, що цей двигун буде рухатись далі, але держава і громадяни мають іншу думку, які про це заявили у 2019 році, які про це заявляють кожні 5 років», — додав Зеленський.
За його словами, сьогодні олігархи використовують ці статки проти своєї ж країни, вони намагалися впливати одразу на все: на ухвалення рішень як в парламенті, так і щодо призначення міністрів, керівників держпідприємств в усіх секторах економіки. Вони вирішували, що і кому дивитись по телебаченню, за якими тарифами і за що саме сплачувати кошти і багато іншого…
«Я недаремно називаю ці дієслова саме у минулому часі, бо відтепер буде інакше. Все, що ми хочемо, — зрозумілих, прозорих, рівних і єдиних правил для всієї України. Не важливо, ти маленький підприємець, великий магнат або іноземний інвестор. Рівні правила для всіх», — сказав Зеленський.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас