Що трапиться, якщо довго не знімати пенсію з банківської картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що трапиться, якщо довго не знімати пенсію з банківської картки

Особисті фінанси
103966
У випадку, коли пенсіонер довгий час не знімає пенсійні кошти з банківського рахунку, виплати можуть перевести на пошту.
Про це пише Пенсійний кур’єр.
“Виплата пенсій через банківські установи регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки в банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 (зі змінами). Пунктом 16 Порядку передбачено, що якщо суми пенсій та грошової допомоги одержують за довіреністю більше як один рік або не знімають із поточного рахунку більше як один рік, уповноважений банк зобов’язаний повідомити про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини, а одержувач пенсії — подати нову заяву до органу Пенсійного фонду”, – сказано в повідомленні.
У разі невиконання одержувачем пенсії цієї умови орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку і здійснює виплату через національного оператора поштового зв’язку за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача в установленому порядку.
Що робити пенсіонеру. Пенсіонер після надходження повідомлення від Пенсійного фонду має подати заяву про поновлення виплати коштів через банк. Заяву можна подати до сервісного центру Фонду або залишити в банку, у якому пенсіонер виявив бажання одержувати пенсію.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний фонд України протягом I кварталу 2021 року провів перерахунки пенсій відповідно до чинних програм.
  • З 1 січня 2021 року непрацюючим пенсіонерам, які досягли віку 65 років, при наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, мінімальна пенсія за віком встановлена в розмірі 40% мінімальної заробітної плати (6000 грн х 40% = 2400 грн). Перерахунок проведено для 2,3 млн осіб, середній розмір підвищення – 350 гривень.
  • З 1 січня військовослужбовцям/військовозобов’язаним, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, розмір пенсії по інвалідності обчислено з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Пенсії перераховані для 18 тисяч осіб.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас