Компанія ZF розробила автомобільний суперкомп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія ZF розробила автомобільний суперкомп'ютер

Технології&Авто
393
Компанія ZF, відома в основному як виробник автомобільних трансмісій, закінчила роботи над ZF ProAI RoboThink — найпотужнішим у світі суперкомп’ютером, призначеним для використання в автомобілях.
Розробка ZF Friedrichshafen AG в галузі штучного інтелекту при розмірах 24 см завдовжки, 14 см завширшки і 5 см заввишки на 66% продуктивніша від попереднього покоління суперкомп’ютерів, має на 70% кращий показник енергоспоживання.
Новий суперкомп’ютер здатний виконувати секстильйони операцій на секунду, що, за запевненнями виробника, можна порівняти зі швидкістю роботи людського мозку. Сфера застосування – мехатроніка та інформаційно-розважальні комплекси автомобілів. А головне – ZF ProAI RoboThink забезпечує автономність пересування транспортних засобів за найвищим п’ятим рівнем.
Компанія ZF розробила автомобільний суперкомп'ютер
Нагадаємо, сьогодні автономність управління ділиться на рівні від 0 до 5, де нульовий рівень — це звичайні автомобілі, що вимагають повної участі водія в управлінні машиною, а п’ятий рівень — повністю автономне пілотування транспортного засобу електронікою, за якого звичні органи управління (кермо, педалі) не потрібні.
Переважна більшість використовуваних сьогодні в автомобілях так званих автопілотів (включаючи систему Autopilot компанії Tesla) мають автономність другого рівня — можуть керувати автомобілем в певних умовах (наприклад, на шосе з добре видимою розміткою), при цьому водій постійно повинен бути готовий перехопити управління.
Суперкомп’ютер ZF має модульну структуру: він може бути оснащений варіантами System-on-Chip (SoC) від різних виробників для досягнення кращого рішення для тієї чи іншої автомобільної платформи.
Його можливості штучного інтелекту оптимізовані для процесів глибокого машинного навчання, що ще більше підвищує здатність надавати розширені функції безпеки. Наприклад, об’єднання датчиків кругового огляду (камери, лідари й ультразвукові сонари) в єдину систему за допомогою графічного процесора.
Запуск ZF ProAI в серійне виробництво повинен відбутися не пізніше 2024 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас