«Укравтодор» планує євробонди в доларах і вже відібрав організаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» планує євробонди в доларах і вже відібрав організаторів

Фондовий ринок
172
Агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») планує здійснити випуск єврооблігацій в доларах під суверенну гарантію і вже призначило його організаторами J. P. Morgan і українські Dragon Capital та Укрексімбанк.
Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в банківських колах.
За його словами, дзвінки з інвесторами стартують 15 червня.
Термін обігу облігацій становить 6,25 року, додав співрозмовник агентства.
Нагадаємо, уряд України в 2020 році надав «Укравтодору» держгарантії на 23,5 млрд грн. Зокрема, «Укравтодор» 28 квітня отримав держгарантії на 19,274 млрд грн, 18 грудня — на 1 млрд грн і 22 грудня на 2,25 млрд грн і 1 млрд грн.
«Укравтодор» розмістив на внутрішньому ринку 12-місячні облігації на суму 5,78 млрд грн у квітні минулого року, на 5,08 млрд грн у червні і на 3,5 млрд грн у листопаді. Крім того, в серпні «Укравтодор» розмістив трирічні облігації на суму 2,87 млрд грн, а в листопаді – п’ятирічні на 2 млрд грн. Покупцем їх виступав Укрексімбанк.
За даними «Укравтодору», спершу ставка за облігаціями становила 10,5%, а потім була знижена до 9,99%.
Крім того в грудні Держагентство залучило 4,25 млрд грн від трьох держбанків: по 1 млрд грн від Укргазбанку і Укрексімбанку, а також 2,25 млрд грн від Ощадбанку.
У нинішньому році Уряд України вже затвердив надання «Укравтодору» гарантій на 20 млрд грн на позики строком до 15 років і перелік проєктів, на реалізацію яких можуть залучатися кошти під ці гарантії в рахунок збільшення обсягів будівництва нових доріг і реконструкції.
Державне агентство автомобільних доріг України забезпечує реалізацію державної політики у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас