«Укравтодор» по виплатам підрядникам відстає на мільярд від першого сезону «Великого будівництва» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» по виплатам підрядникам відстає на мільярд від першого сезону «Великого будівництва»

Казна та Політика
236
Регіональні служби «Укравтодору» у травні заплатили своїм підрядникам 5,11 млрд грн — це на 1,41 млрд грн менше від виплат у травні минулого року.
Про це свідчать дані держпорталу Spending.gov.ua про казначейські проводки, повідомляють «Наші гроші».
Зазначається, що компанія «Автомагістраль-Південь» у травні отримала 20% усіх коштів — 1,07 млрд грн з 5 мільярдів.
«Онур конструкціон» та «Onur» у травні отримали 715 млн грн, «Ростдорстрой» — 387 млн грн, «Автострада» — 322 млн грн. Таким чином засновники Національної асоціації дорожників України отримали 2,49 млрд грн, тобто майже половину усіх місячних виплат Укравтодору», — йдеться у повідомленні.
«У десятку отримувачів коштів вперше ввійшла фірма «Будінвест інжиніринг», яка за місяць отримала 171 млн грн. Ця компанія різко почала отримувати підряди на Дніпропетровщині після призначення місцевим губернатором Валентина Резніченка пів року тому. Колишній радник Резніченка Юрій Голик є координатором програми «Велике будівництво», — додають «Наші гроші».
Повідомляється, що проплати цього року йдуть з незначним відставанням від першого сезону «Великого будівництва» у 2020 році. Тоді станом на кінець травня регіональні служби «Укравтодору» виплатили 14,46 млрд грн, у цей же період 2021 року виплачено 13,57 млрд грн.
За результатами 2020 року Державне агентство автомобільних доріг України відзвітувало про сумарні чисті збитки підпорядкованих компаній на суму 116,5 млн грн.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також розповідаємо, як будівництво доріг впливає на українську економіку.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас