Фонд держмайна підготував до продажу перші об’єкти великої приватизації, - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна підготував до продажу перші об’єкти великої приватизації, - Шмигаль

Казна та Політика
365
Перші об’єкти в рамках великої приватизації вже підготовані до продажу Фондом державного майна України.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Економіка без олігархів”.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
“Ухвалення 20 березня цього року закону 4543, завдяки голосуванню в Верховній Раді, усунуло останню перешкоду для відновлення приватизації великих державних підприємств, або так званої “Великої приватизації”. І вже зараз перші об’єкти готові, за інформацією Фонду державного майна України”, – зазначив він.
Прем’єр наголосив, що Національною економічною стратегією-2030 передбачено зменшення ролі держави як власника великих підприємств. У її підпорядкуванні мають функціонувати виключно стратегічно або соціально важливі підприємства.
Водночас початок “Великої приватизації” стане позитивним сигналом для інвесторів.
“Розблокування великої приватизації – це абсолютно чіткий сигнал про те, що Україна готова співпрацювати з інвесторами, готова до інвестицій, що ми забезпечимо прозорий і чесний продаж великих підприємств в Україні”, – підкреслив Денис Шмигаль.
Нагадаємо, раніше голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявляв, що фонд завершив всю необхідну роботу для початку “Великої приватизації” і тепер очікує затвердження документів Кабінетом Міністрів, що дозволить запустити аукціони з продажу великих об’єктів.
Як відомо, торік Фонд держмайна розраховував отримати дохід від приватизації в розмірі 400 млн гривень. Результати року перевершили очікування більш ніж у шість разів і склали 2,5 мільярди гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас