Huawei назвала дату випуску повністю безпілотного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei назвала дату випуску повністю безпілотного автомобіля

Технології&Авто
256
Представники Huawei розповіли про подальший розвиток сегмента фірмових автомобільних систем. Один з найбільших виробників смартфонів у Китаї вже до 2025 року планує представити повністю безпілотні електрокари, особливістю яких стане використання «домашньої» операційної системи.
Президент підрозділу Huawei Smart Car Solutions Ван Цзюнь в ході виступу на 13-му китайському автомобільному форумі Blue Book розповів, що компанія активно працює над системою автоматичного водіння. Метою Huawei стало створення повноцінного інтелектуального простору, який був би ефективним для різних сценаріїв використання.
У планах компанії – розробка повністю безпілотної системи і перетворення автомобіля на «по-справжньому розумний» транспортний засіб у складі єдиної фірмової екосистеми. Для цього, в числі іншого, буде потрібна спеціальна приладова панель. Ван Цзюнь підкреслив, що роботу такої системи буде забезпечувати прошивка на базі HarmonyOS.
За даними мережевих джерел, компанія вже отримала понад 10 000 попередніх замовлень на розумний автомобіль Seres SF5, при цьому 6500 одиниць планується поставити клієнтам найближчим часом. Особливістю новинки стало використання платформ Huawei DriveONE і HiCar, звукової системи Huawei, а також спеціальних алгоритмів допомоги у водінні. До кінця липня компанія планує відкрити близько 200 магазинів по всьому Китаю для продажу смарт-автомобілів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас