У Мінекономіки розповіли, як бізнес пережив черговий локдаун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки розповіли, як бізнес пережив черговий локдаун

Казна та Політика
219
Валовий внутрішній продукт України в січні-квітні поточного року скоротився на 0,2%.
Про це повідомляється в «Огляді економічної активності», опублікованому на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
В огляді зазначено, що у квітні більшість основних видів економічної діяльності продемонстрували істотне поліпшення ситуації.
На тлі все ще песимістичних настроїв бізнесу і посилених карантинних обмежень в окремих регіонах «червоної зони» епідеміологічної небезпеки таке поліпшення переважно є ефектом низької статистичної бази порівняння минулого року, коли в березні-квітні 2020 року спостерігався пік негативного ефекту на всі сфери економіки від впливу глобальних жорстких карантинних обмежень як всередині країни, так і за її межами.
«Тобто, істотно кращі кількісні дані квітня 2021 року поки тільки підтверджують той факт, що бізнес успішно адаптувався до роботи в умовах карантину. Разом з тим ми не можемо поки говорити про посткризове оздоровлення економіки. На це потрібно більше часу», — сказано в огляді.
Також в Мінекономіки відзначили, що в січні-квітні 2021 року вперше з грудня 2019 року відбулося зростання зведеного індексу виробництва товарів і послуг з основних видів економічної діяльності (ЗІВ) — на 0,7%.
«Позитивний внесок у динаміку ЗІВ сформували промислове виробництво і внутрішня торгівля. Своєю чергою, будівельна галузь і сфера транспорту хоча і продемонстрували негативні результати, проте зменшили негативний тиск на показник ЗІВ в цілому. У сільському господарстві ситуація залишається складною, що сформувало негативний внесок у показник ЗІВ», — сказано в огляді.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас