День фінансів: зростання середніх зарплат до 19 тис., втрати через «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: зростання середніх зарплат до 19 тис., втрати через «Північний потік-2»

645
Четвер, 10 червня. Той день, коли за себе говорять заголовки:
Контролювати операції з землею мають намір по-новому. Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру розробляє систему моніторингу земельних відносин, необхідну для своєчасного запуску ринку землі. У системі відображатимуться дані Державного земельного кадастру та Реєстру прав на нерухоме майно, транзакції із земельними ділянками, податки на землю, Судові спори та дані про приватизацію. Також система буде показувати діапазон коливання цін на землю.
Набрав чинності Закон про електронні трудові книжки. Закон передбачає облік трудової діяльності в електронній формі. Йдеться про ЗУ №1217-IX, який був опублікований в газеті «Голос України» три місяці тому і 10 червня набув чинності. Україна повинна поступово відмовлятися від паперових трудових книжок. Однак викидати паперові екземпляри трудових книжок не варто.
Все про працевлаштування, популярні вакансії та зарплати часто публікуємо в телеграм-каналі Finance.ua.

Підписуйтесь і отримуйте оперативну інформацію.
Підрахували, скільки втратить Україна від зупинки транзиту газу з Росії. Півтора мільярда доларів на рік. Таку суму втрат озвучила сьогодні директор по взаємодії з держорганами та міжнародними організаціями Оператора ГТС Ольга Белькова. Але більше хвилює навіть не це, а те, що в разі введення в експлуатацію «Північного потоку-2» інша сторона захоче позбутися «конкурента».
НБУ розкрив плани щодо розвитку BankID. Протягом останнього року до системи BankID НБУ приєднувалися не тільки банки і мікрофінансові організації, а й абоненти, які представляють різні галузі економіки. У зв’язку з чим НБУ планує розвивати систему віддаленої ідентифікації BankID.
Заробити в Instagram стане простіше. Глава Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) виступив із заявою, в якій пообіцяв творцям контенту для Instagram спростити заробітки на його майданчику. У найближчому майбутньому в сервісі буде набагато простіше створити власний магазин або стати «посередником» більш впізнаваних вендорів.
Середня зарплата – до 19 тис. Кабінет міністрів України прогнозує, що в 2024 році середня зарплата в Україні зросте до 19,1 тис. грн. Зауважимо, що раніше, в бюджетній декларації, Кабмін спрогнозував середньорічний курс гривні в 2024 році на рівні 29,2 грн/$. А інфляцію до 2024 року на рівні 5%.
Банки підвищили кредитні ставки для населення. Процентні ставки за новими кредитами банків для населення в травні 2021 року в національній валюті становили 34,1% річних. кредитний портфель банків за травень 2021 рік зріс на 0,1% до 971 млрд грн, в т.ч. населення зріс на 2,4% до 213 млрд грн, підприємств скоротився на 0,6% до 747 млрд грн.
P.s. Хочете дізнатися, які зміни готують позичальникам і МФО? Тоді вам на MFO summit-2021! Цей рік без перебільшення революційний для небанківського фінансового сектору. Про законодавчі ініціативи, яких варто очікувати найближчим часом, розкажуть на четвертому професійному МФО саміті-2021.

Захід заплановано на 1 липня в Києві. Не пропускайте.

Хочу піти! 🚶

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас