Резиденцію Януковича «Сухолуччя» передали українській мережі готелів і ресторанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резиденцію Януковича «Сухолуччя» передали українській мережі готелів і ресторанів

Казна та Політика
1150
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало колишню мисливську резиденцію «Сухолуччя» в управління компанії «7 днів».
Про це повідомляє АРМА.
«9 червня АРМА та компанія „7 днів“, яка стала переможцем публічного конкурсу з відбору управителя, підписали договір управління майном готельно-ресторанного комплексу „Сухолуччя“. Відтак, управитель зможе розпочати комерційне використання активу шляхом втілення запропонованої ним програми управління», — йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що очікуваний щомісячний дохід компанії від користування активом становить 1,16 млн грн, прогнозований дохід державного бюджету — понад 200 тис. грн. Окрім того, компанія планує витрачати на збереження і покращення комплексу майже 800 тис. грн на місяць.
Також «7 днів» планує створити на території комплексу гостьові зони для відпочинку і сімейних розваг, спорудити сезонний басейн, облаштувати готельні номери та відкрити два заклади громадського харчування.
Резиденцію Януковича «Сухолуччя» передали українській мережі готелів і ресторанів

Довідка Finance.ua:

  • Готельно-ресторанний комплекс «Сухолуччя» має площу у 30 тис. га. У 1967 році це місце обрав перший секретар ЦК КП України Володимир Щербицький.
  • У 2004 році туди заселився Віктор Янукович, який обіймав на той момент посаду прем’єр-міністра, а пізніше став президентом.
  • На місці старого мисливського будинку Щербицького для Януковича звели двоповерховий дерев’яний маєток «Акація», а ще один елітний комплекс, так званий «Острів», оточений водою. Центральним об’єктом був дерев’яний будинок — так звана «Хонка-2», подібна до легендарної «Хонки» у Межигір’ї.
  • ТОВ «7 днів» — власник національної мережі готельно-ресторанних комплексів, які працюють, зокрема, в Кам’янці-Подільському, Запоріжжі та Трускавці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас