Байден і Джонсон підпишуть нову «Атлантичну хартію», що охоплює торгівлю, технології і туризм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден і Джонсон підпишуть нову «Атлантичну хартію», що охоплює торгівлю, технології і туризм

Світ
238
США і Великобританія зобов’язалися узгодити нову «Атлантичну хартію», яка зміцнить торгові, туристичні та технічні зв’язки між двома країнами.
Як повідомляє CNBC, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і президент Джо Байден зустрінуться перед самітом Групи семи (G-7), який почнеться в п’ятницю в Корнуоллі.
Перед самітом лідери повинні узгодити нову хартію, засновану на політичній заяві, зробленій прем’єр-міністром Уїнстоном Черчиллем і президентом Франкліном Д. Рузвельтом в 1941 році, в якому викладені їхні цілі для повоєнного світу.
Первісна «Атлантична хартія» включала угоди про просування демократії і вільної торгівлі. У заяві, опублікованій пізно ввечері в середу, уряд Великобританії заявив, що хартія 1941 була «одним з найбільших досягнень у відносинах Великобританії і США», яка «зробила більше, ніж будь-яка інша угода, щоб сформувати світовий порядок, що безпосередньо призвело до створення ООН і НАТО».
Що це дасть? Очікується, що угоди в рамках нової хартії будуть включати зобов’язання щодо відновлення поїздок між Великобританією і США, розвитку торгівлі та «знаковий» технологічний пакт, покликаний полегшити співпрацю між британськими та американськими технологічними фірмами.
Він також буде вирішувати більш свіжі проблеми, такі як боротьба з загрозою кібератак, зміни клімату та захист біорізноманіття, а також зусилля з припинення пандемії коронавірусу і відновлення після неї.
Окрім того, Байден і Джонсон будуть шукати способи поліпшити економічні відносини між країнами, «в тому числі шляхом вирішення спору про літаки», заявила Великобританія, знову висловивши надію на припинення давньої митної війни між США і Європою.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас