Інноваційна літієва батарея для аеротаксі заряджається за 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інноваційна літієва батарея для аеротаксі заряджається за 10 хвилин

Технології&Авто
401
Літій-іонні батареї легко справляються з живленням як ноутбуків так і автомобілів, але для електричної авіації досі не знайдено ідеальне рішення. Американські вчені продемонстрували новий тип літієвої батареї з інноваційною високотемпературною технологією зарядки. За її допомогою аеротаксі зможе поповнити запас енергії для польоту на 80 км всього за 10 хвилин.
Про це повідомляє New Atlas.
Нова технологія, розроблена Ваном Чаояном з Університету Пенсільванії та його колегами, стала продовженням експериментальної батареї, яку вони придумали кілька років тому.
Зазвичай літієві батареї можуть працювати без ризику тільки в межах певного температурного режиму. Якщо стане занадто холодно – на аноді в результаті металізації літію утворюються шипи. Занадто спекотно – і батарея швидко вийде з ладу.
Вчені знайшли спосіб обійти проблеми, що виникають при високих і низьких температурах. У цьому допомогла унікальна розробка – конструкція з тонкої нікелевої фольги, яка розігріває батарею до 60°C за 30 секунд. При цьому батарея тримає цю температуру всього 10 хвилин, а потім так само швидко охолоджується. Цього достатньо, щоб скористатися перевагами прискореної зарядки, але обійти загрозу руйнування і металізації.
Нова експериментальна батарея має необхідну щільність енергії, щоб забезпечити для електричного аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою можливість польоту на 80 км, а поповнити запас енергії можна всього за 10 хвилин. Випробування терміну служби показали, що пристрій витримує більше ніж 2000 циклів заряду/розряду.
Інший варіант швидкого поповнення заряду акумулятора – заміна батарей. Такий спосіб запропонував нещодавно стартап Ample. Універсальна система швидкої заміни акумуляторних блоків в електричних автомобілях допомагає повністю відновити заряд батареї всього за 10 хвилин. Станції Ample діють повністю автономно і займають мало місця.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас