«Київтеплоенерго» через суд вимагає від «Укренерго» скасувати мільйонні рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київтеплоенерго» через суд вимагає від «Укренерго» скасувати мільйонні рахунки

Фондовий ринок
293
КП «Київтеплоенерго» оскаржує у Верховному Суді нарахування з боку НЕК «Укренерго» коштів за послуги з передачі електроенергії магістральними мережами.
Про це повідомляється на сайті компанії.
Зазначається, що від початку впровадження в Україні ринку електроенергії, «Укренерго» нараховує «Київтеплоенерго» десятки мільйонів гривень щомісячно за ненадання послуги з передачі електроенергії магістральними мережами.
«Річ у тому, що в чинному законодавстві не врегульовано взаємовідносини між суб’єктами ринку електроенергії в разі, коли виробник використовує власну електроенергію на свої потреби, тобто не є ні постачальником, ні покупцем — як у випадку з «Київтеплоенерго», − йдеться у повідомленні.
Компанія додає, що внаслідок законодавчої колізії виникла ситуація, коли електроенергія підприємства до магістральних мереж «Укренерго» не потрапляє, а нарахування за її транспортування здійснюються в повному обсязі.
«Отже, „Київтеплоенерго“ добросовісно виконує свої зобов’язання перед „Укренерго“, натомість „Укренерго“, своєчасно отримуючи кошти, не виконує своїх зустрічних зобов’язань перед „Київтеплоенерго“ і виставляє рахунки за ненадані послуги», − зазначається у повідомленні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас