Ситуація на валютному ринку змінилася, зміниться і курс долара - прогноз ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація на валютному ринку змінилася, зміниться і курс долара - прогноз ICU

Валюта
7198
Курс гривні продовжує зміцнення і може досягти рівня у 27 грн/дол., попри інтервенції Національного банку України з викупу валюти.
Про це йдеться у фінансовому тижневику групи ICU.
Більше новин про валюту є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Тож радимо підписатись.
«Ситуація на валютному ринку змінилася на користь пропозиції, тому курс гривні знову посилювався, і НБУ відновив інтервенції, стримуючи зміцнення. Надалі гривня може продовжити рух до рівня 27 грн/дол. і досягти його навіть на цьому тижні, попри інтервенції НБУ», — повідомили експерти ICU.
Відзначається, що завдяки відчутній перевазі пропозиції іноземної валюти над попитом, курс гривні за минулий тиждень посилився на один відсоток і на 4,3% з початку року, завершивши тиждень на рівні 27,24 грн/дол.
Всього на пропозицію валюти істотно вплинули нерезиденти, які стали активніше купувати українські гривневі облігації, а резиденти також могли продавати валюту, отриману від погашень валютних ОВДП минулого тижня.
Відчутна надлишкова пропозиція валюти спонукала НБУ завершити майже тримісячну перерву в інтервенціях з купівлі валюти та придбати минулого тижня 40 млн дол. в резерви.
«Загальна ситуація на валютному ринку продовжує бути сприятливою для гривні та цілком може призвести до подальшого зміцнення в напрямку 27 грн/дол. І цей рівень може бути досягнутий вже на цьому тижні, якщо нерезиденти зацікавляться новими п’ятирічними облігаціями. НБУ може знову купувати валюту на ринку, але швидше за все в традиційних обсягах по 20 млн дол. в день, чим тільки буде стримувати зміцнення гривні», — сказано в тижневику.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас