Щоб анулювати штрафи і пеню, основну суму податкового боргу треба сплатити до 10 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб анулювати штрафи і пеню, основну суму податкового боргу треба сплатити до 10 червня

Особисті фінанси
1460
Про можливість скасування платнику податків штрафних санкцій та пені нагадали у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.
Що це означає: у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами боргу, що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, списуються штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу.
Тобто, штрафні санкції і пеня, пов’язані зі сплатою такого податкового боргу, не будуть застосовуватися, а нараховані будуть відкориговані до нульових показників.
До речі, про зміни у податковому законодавстві ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
Хто може скористатися можливістю. Норма розповсюджується на платників податків, які станом на 1 листопада 2020 року мають податковий борг, за виключенням:
  • великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним п.п. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 ПКУ;
  • осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;
  • осіб, відносно яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;
  • банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;
  • осіб, які мають податковий борг з митних платежів;
  • осіб, які мають заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.
Як списати штрафи? Щоб скористатися можливістю скасування платнику податків штрафних санкцій та пені, такому платнику необхідно:
  • написати до контролюючого органу заяву;
  • сплатити до 10 червня 2021 року основну суму податкового боргу;
  • не допускати виникнення нових податкових боргів з поточних зобов’язань.
За умови виконання платником перелічених умов, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими, будуть скасовані у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас