Як повернути помилково сплачені податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повернути помилково сплачені податки

Казна та Політика
431
З 26 березня 2021 року набрали чинності зміни до Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.
Про це інформує Головне управління ДПС у м. Києві.
Що змінилось:
  • змінився порядок опрацювання заяв платників податків на повернення з єдиного рахунка помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені;
  • до Порядку додано новий розділ ІІ, який регулює опрацювання заяв платників податків на повернення з єдиного рахунка помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.
Як подати заяву:
  • заява подається платником податків до територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника виключно в електронній формі через сервіс «Електронний кабінет»;
  • платник податків у заяві зазначає суму, дату сплати і реквізити з розрахункового документа, за якими кошти перераховано на єдиний рахунок, та поточний рахунок платника податку в установі банку, на який необхідно повернути такі кошти.
Також зміни передбачають, що електронні висновки про повернення податків надсилаються ДПС до Казначейства у межах залишку коштів на єдиному рахунку.
У новій формі викладено Форму електронного висновку про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені, а також Форму електронного повідомлення про повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб на підставі поданої платником податків податкової декларації.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас