Велику кільцеву навколо Києва зможуть будувати без відкритих тендерів — це 85 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велику кільцеву навколо Києва зможуть будувати без відкритих тендерів — це 85 мільярдів гривень

Казна та Політика
1534
Верховна Рада на засіданні 3 червня ухвалила законопроєкт 5309, яким дозволила обрати підрядника на будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва без тендеру на Prozorro. Вартість робіт оцінюють щонайменше у 85 мільярдів гривень.
Про це повідомляє Transparency International Україна.
Так, депутати проголосували за правку, якою вивели цей проєкт з-під дії Закону “Про публічні закупівлі”. Водночас, профільний комітет її не підтримав.
Насамперед йдеться про маршрут-напівкільце навколо столиці по області (Київська обхідна дорога). Наразі проєкт оцінюють у 85 млрд грн. Його планують спорудити до 2025 року, загальна протяжність дороги становитиме майже 150 км.
Крім цього, депутати дозволили проводити закупівлі до Дня Конституції та Дня Незалежності України за переговорною процедурою — тобто також без аукціонів, але ці договори будуть у системі Prozorro.
Зазначається, що ці зміни внесли у законопроєкт, який спершу стосувався регулювання оскаржень у публічних закупівлях. Як кажуть в організації, у документу є як позитивні, так і негативні зміни.
З останніх – законопроєкт зобов’язує бізнес під час оскарження до АМКУ надавати докази порушень їхніх прав. Проте не в усіх випадках такі докази можливо надати, що може позбавити скаржників права на оскарження. Про корупційні ризики також попереджало у своєму висновку НАЗК.
Відтак організація закликала президента цей законопроєкт не підписувати та повернути на повторний розгляд у Раду.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також розповідаємо, як будівництво доріг впливає на українську економіку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас